Home

.

Ikhwah & Akhwat Blogger

Assalamualaikum w.b.t.

Minggu study week kali ni dapat peluang berada di rumah bersama family tercinta.... Kalau duduk di hostel sekarang, mesti nak belajar pun tak tenang....tapi bila kat rumah hati dirasakan akan tenang...tapi masih tak tenang jugak....hurm...dalam fikiran sekarang fikir...mesti ada masalah antara hubungan manusia dengan PENCIPTA....tapi tak jugak....sedaya upaya pelihara diri untuk jaga hubungan dengan Allah supaya Allah tak marah pada kita sebagai hamba-Nya....

So apa lagi yang membuatkan manusia tidak berasa tenang???...Mungkinkah kerana sakit yang pernah dialami?? tapi dah sembuh dah....atau mungkin ada lagi saki baki sakit itu yang membuatkan fikiran tidak tenang dan sukar berfikir....hurm....

Yer...tiba-tiba terfikir akan 1 perkara ni.....yang masih belum mendapat keputusan dari Allah...." Ya Allah berikanlah petunjuk pada hambamu yang keliru ini Ya Allah...(dalam hati selalu berdoa)" ternyata agamaku masih belum lagi sempurna....namun persoalannya....siapakah yang akan menyempurnakan separuh lagi agamaku???  persoalan itulah yang masih belum menerima petunjuk dari Allah....

setiap kali minggu study week pasti akan ada sahaja ujian yang mendatang....namun ujian itu kan tanda cinta dan kasih sayang Allah pada hambanya....so sentiasa bersyukur dengan ujian yang mendatang.....Amin Ya Rabb.....semoga dipermudahkan dan diberi petunjuk untuk membuat keputusan yang besar ini....

tapi rasanya peluang sudah tiada untuk berfikir lagi....sekarang segalanya terpulang kepada Allah untuk memberi ketetapan yang terbaik untuk hambanya ini....

Just try to be the best in front of Allah... pengalaman pertama yang tidak dapat dilupakan...




akhir kata; ada benarnya buku "Men Are From Mars; Women Are From Venus" yang mengatakan fikiran lelaki dan perempuan agak berbeza..... kadangkala wanita berharap sesuatu yang sebegini; tetapi lelaki memikirkan sesuatu yang sebegitu" that the unique....everything is from THE CREATION.... pasti ada hikmahnya.....

 



::: Komen kalau suka :::

Comments
6 Comments
    
    

6 comments:

Anonymous said...

I constantly spent my half an hour to read this website's content every day along with a cup of coffee.
Also see my webpage > How To Treat Tmj Headaches

Nurul Aini said...

thanks for reading....just sharing my experiences as a students and also in the same times need to consistence in da'wah..... ;-)

Anonymous said...

Let�s look at pain in lower nerve pain, that's where you're more tired.

Do not hold your breath, that" surprise" rarely told" gift"," Do you think you have pain in the nerve roots to more easily.

my weblog: Jewell back pain doctor
my page: Jewell back pain doctor

Anonymous said...

Boldness problems wish carpal tunnel syndrome or lives in data overload, abstract
thought just about what to do or say adjacent.
Immeasurably brighten, the sky with his power to perform necessary tasks and fun activities at
schoolhouse and domicile.

Here is my webpage :: Smiley carpal tunnel surgeons
Here is my homepage ; Smiley carpal tunnel surgeons

Anonymous said...

The skins will now issue forth off by many doctors to those with heights cholesterol levels.
It is B one thing everyone has on their nous is eating.


Also visit my web-site; hdl Cholesterol Levels low women

Anonymous said...

some of the blogging platforms, such as the obloquy Act 1996 was described by the pronounce in this cause as hopeless according to an
article published by BBC intelligence On-line.


my page click here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Komen Blog Ni

Get this widget here